Handelspolitik

Privind informațiile uniforme referitoare la serviciile de transport public disponibile în UE

Miguel Angel Alvarez Cabrerizo
  1. Launched 17/01/2020

Petiționarul reclamă faptul că cetățenii UE nu au acces la informații uniforme privind serviciile publice de transport de călători disponibile în întreaga UE. Cu toate că paginile web și aplicațiile mobile furnizate fie de societățile de transport, fie de autoritățile locale includ informații privind hărțile și calendarele transportului public, acesta subliniază că informațiile sunt dificil de găsit sau de înțeles atunci când se deplasează dintr-un stat membru al UE în altul. Prin urmare, acesta sugerează că societățile de transport public din UE ar trebui să fie încurajate să utilizeze formate standard comune atunci când publică informații privind hărțile și calendarele transportului public și că cetățenii UE ar trebui să aibă acces la o sursă comună de informații cu privire la serviciile de transport public în întreaga UE. În cele din urmă, petiționarul consideră că fondurile UE nu au fost utilizate suficient în acest scop.

Thank you for your support, Miguel Angel Alvarez Cabrerizo