Handelspolitik

относно уеднаквена информация за услугите на обществения транспорт, налични на територията на ЕС

Miguel Angel Alvarez Cabrerizo
  1. Launched 17/01/2020

Вносителят на петицията се оплаква, че гражданите на ЕС нямат достъп до уеднаквена информация относно услугите на обществения пътнически транспорт, налични на територията на ЕС. Въпреки че на уеб страниците и в мобилните приложения, предоставени от транспортните дружества или от местните органи, е включена информация относно маршрутите и разписанията на обществения транспорт, вносителят на петицията посочва, че тази информация е трудна за намиране или разбиране, когато се осъществява придвижване от една държава – членка на ЕС, в друга. Във връзка с това той предлага дружествата за обществен транспорт в ЕС да бъдат насърчени да използват общи стандартни формати, когато публикуват информация относно маршрутите и разписанията на обществения транспорт, и гражданите на ЕС да имат достъп до общ източник на информация относно услугите на обществения транспорт на територията на ЕС. Накрая, вносителят на петицията счита, че средствата от ЕС не са използвани в достатъчна степен за тази цел.

Thank you for your support, Miguel Angel Alvarez Cabrerizo