Handelspolitik

Par visā ES pieejamu vienotu informāciju par sabiedriskā transporta pakalpojumiem

Miguel Angel Alvarez Cabrerizo
  1. Launched 17/01/2020

Lūgumraksta iesniedzējs sūdzas, ka ES pilsoņiem nav piekļuves vienotai informācija par sabiedriskā pasažieru transporta pakalpojumiem, kas pieejami visā ES. Lai gan transporta uzņēmumu vai vietējo iestāžu nodrošinātās tīmekļa vietnes un mobilās lietotnes ietver informāciju par sabiedriskā transporta kartēm un kustības grafikiem, viņš norāda, ka šo informāciju ir grūti atrast vai saprast, pārvietojoties no vienas ES dalībvalsts uz citu. Tāpēc viņš ierosina, ka sabiedriskā transporta uzņēmumi ES būtu jāmudina izmantot vienotus standarta formātus, publicējot informāciju par sabiedriskā transporta kartēm un grafikiem, un ka ES iedzīvotājiem vajadzētu būt piekļuvei kopējam informācijas avotam par sabiedriskā transporta pakalpojumiem visā ES. Visbeidzot, lūgumraksta iesniedzējs uzskata, ka ES līdzekļi nav pietiekami izmantoti šim mērķim.

Thank you for your support, Miguel Angel Alvarez Cabrerizo