Handelspolitik

Ki jo vlaga Miguel Angel Alvarez Cabrerizo, državljan Španije

Miguel Angel Alvarez Cabrerizo
  1. Launched 17/01/2020

Vlagatelj peticije se pritožuje, da državljani EU nimajo dostopa do enotnih informacij o storitvah javnega potniškega prometa, ki so na voljo po vsej EU. Čeprav spletne strani in mobilne aplikacije, ki jih dajejo na voljo prevozna podjetja ali lokalne oblasti, vključujejo informacije o zemljevidih in voznem redu javnega prevoza, poudarja, da je te podatke težko najti ali razumeti pri prehodu iz ene države članice v drugo. Zato predlaga, da se podjetja za javni prevoz v EU spodbudi k uporabi skupnih standardnih formatov pri objavljanju informacij o zemljevidih in voznem redu javnega prevoza, državljani EU pa bi morali imeti dostop do skupnega vira informacij o storitvah javnega prevoza po vsej EU. Vlagatelj peticije tudi meni, da v ta namen ni bilo uporabljenih dovolj sredstev EU.

Thank you for your support, Miguel Angel Alvarez Cabrerizo