Handelspolitik

Dėl vienodos informacijos apie visoje ES teikiamas viešojo transporto paslaugas

Miguel Angel Alvarez Cabrerizo
  1. Launched 17/01/2020

Peticijos pateikėjas skundžiasi, kad ES piliečiai neturi galimybės susipažinti su vienoda informacija apie visoje ES teikiamas viešojo transporto paslaugas. Nors transporto bendrovių arba vietos valdžios institucijų tinklalapiuose ir mobiliosiose programėlėse pateikiama informacija apie viešojo transporto žemėlapius ir tvarkaraščius, jis nurodo, kad šią informaciją sudėtinga rasti arba suprasti, kai iš vienos ES valstybės narės keliaujama į kitą. Todėl jis siūlo, kad viešojo transporto bendrovės ES būtų skatinamos naudoti bendrus standartinius formatus skelbiant informaciją apie viešojo transporto žemėlapius ir tvarkaraščius ir kad ES piliečiai galėtų susipažinti su bendru viešojo transporto paslaugų, teikiamų visoje ES, informacijos šaltiniu. Galiausiai, peticijos pateikėjas mano, kad šiam tikslui nepakankamai panaudotos ES lėšos.

Thank you for your support, Miguel Angel Alvarez Cabrerizo