Handelspolitik

EU-ban elérhető tömegközlekedési szolgáltatásokra vonatkozó egységes tájékoztatásról

Miguel Angel Alvarez Cabrerizo
  1. Launched 17/01/2020

A petíció benyújtója kifogásolja, hogy az uniós polgárok nem férnek hozzá az EU-ban elérhető személyszállítási közszolgáltatásokra vonatkozó egységes információkhoz. Bár a közlekedési vállalatok vagy a helyi hatóságok által biztosított weboldalak és mobilalkalmazások tartalmazzák a tömegközlekedési térképekre és menetrendekre vonatkozó információkat, a petíció benyújtója rámutat, hogy ezeket az információkat nehéz megtalálni vagy megérteni, ha valaki egyik uniós tagállamból a másikba költözik. Ezért azt javasolja, hogy az uniós tömegközlekedési vállalatokat ösztönözzék arra, hogy a tömegközlekedési térképekre és menetrendekre vonatkozó információk közzétételekor közös szabvány szerinti formátumokat alkalmazzanak, és hogy az uniós polgárok számára Unió-szerte hozzáférést kell biztosítani a tömegközlekedési szolgáltatásokra vonatkozó közös információforráshoz. Végezetül a petíció benyújtója úgy véli, hogy az uniós forrásokat nem használták fel megfelelően erre a célra.

Thank you for your support, Miguel Angel Alvarez Cabrerizo