Handelspolitik

O jednotných informáciách o službách verejnej dopravy dostupných v celej EÚ

Miguel Angel Alvarez Cabrerizo
  1. Launched 17/01/2020

Predkladateľ petície sa sťažuje, že občania EÚ nemajú prístup k jednotným informáciám o službách v oblasti verejnej osobnej dopravy v celej EÚ. Uvádza, že hoci webové stránky a mobilné aplikácie, ktoré poskytujú dopravné spoločnosti alebo miestne orgány, obsahujú informácie o mapách verejnej dopravy a cestovných poriadkoch, tieto informácie je pri presťahovaní z jedného členského štátu EÚ do druhého ťažké nájsť alebo im porozumieť. Preto navrhuje podporovať spoločnosti verejnej dopravy v EÚ v používaní spoločných štandardných formátov pri zverejňovaní informácií o mapách verejnej dopravy a cestovných poriadkoch a zabezpečiť pre občanov EÚ prístup k spoločnému zdroju informácií o službách verejnej dopravy v celej EÚ. Predkladateľ petície sa domnieva, že finančné prostriedky EÚ sa na tento účel dostatočne nevyužili.

Thank you for your support, Miguel Angel Alvarez Cabrerizo