Umwelt

V mene združenia Défense Des Marais de l’Estuaire (DDME), o projekte veterných turbín v ústí rieky Gironde (Natura 2000)

Défense Des Marais de l'Estuaire (DDME)
  1. Launched October 2019

Rozhodnutia, ktoré musí Francúzsko prijať v oblasti energetickej transformácie, majú kľúčový význam pre udržanie biodiverzity a ochranu životného prostredia. Mali by byť v súlade s výzvami boja proti otepľovaniu klímy. Predkladateľ petície však spochybňuje inštaláciu veterných turbín v ústí rieky Gironde, keďže táto oblasť sa nachádza pozdĺž hlavného migračného koridoru v Európe a turbíny by mohli zničiť biodiverzitu, životné prostredie, mokrade a dlhodobo zachovanú krajinu. Pravý breh rieky je už mnoho rokov súčasťou sústavy Natura 2000. Predtým ako bol začlenený do územia tejto sústavy, mal osobitné postavenie v rámci smernice o ochrane voľne žijúceho vtáctva. Navyše k projektu inštalácie týchto veterných turbín vydali nepriaznivé stanoviská viaceré oficiálne miesta. Predkladateľ petície žiada o intervenciu u francúzskych orgánov s cieľom zastaviť tento projekt.

Thank you for your support, Défense Des Marais de l'Estuaire (DDME)