Umwelt

U ime organizacije „Zaštita močvara u području estuarija” (Défense Des Marais de l’Estuaire), o projektu vjetroturbina duž estuarija Girondea (Natura 2000.)

Défense Des Marais de l'Estuaire (DDME)
  1. Launched October 2019

Odluke o energetskoj tranziciji koje Francuska mora donijeti ključne su za očuvanje biološke raznolikosti i zaštitu okoliša. One bi trebale biti primjeren odgovor na izazove borbe protiv klimatskog zagrijavanja. Međutim, podnositelj predstavke dovodi u pitanje postavljanje vjetroturbina duž estuarija Girondea jer se to područje nalazi na glavnom europskom migracijskom koridoru pa bi se tako mogla uništiti bioraznolikost, okoliš, močvarna zemljišta i dugogodišnja očuvanost krajobraza. Već dugi niz godina desna obala rijeke nalazi se u području mreže Natura 2000. Prije nego što je uvrštena u to područje desna obala imala je poseban status u skladu s Direktivom o očuvanju divljih ptica. Nadalje, nekoliko službenih tijela dalo je negativno mišljenje o projektu postavljanja vjetroturbina. Podnositelj predstavke zahtijeva da se od francuskih tijela zatraži zaustavljanje tog projekta.

Thank you for your support, Défense Des Marais de l'Estuaire (DDME)