Umwelt

Défense Des Marais de l'Estuaire (DDME)
  1. Launched October 2019

Rozhodnutí, která musí Francie přijmout v souvislosti s transformací energetiky, jsou klíčová pro zachování biologické rozmanitosti a ochranu životního prostředí. Měla by být v souladu s výzvami boje proti oteplování klimatu. Předkladatel však zpochybňuje instalaci větrných turbín podél ústí Gironde, neboť tato oblast vede podél hlavního migračního koridoru Evropy a turbíny by mohly zničit biologickou rozmanitost, životní prostředí, mokřady a dlouhodobě zachované prostředí. Pravý břeh řeky je již mnoho let územím sítě Natura 2000. Dříve, než se tato oblast stala součástí zón sítě Natura 2000, měla zvláštní status v rámci směrnice o ochraně volně žijících ptáků. Kromě toho zaujalo několik oficiálních instancí nepříznivé stanovisko k projektu instalace těchto větrných turbín. Předkladatel petice žádá o zásah u francouzských orgánů s cílem zastavit tento projekt.

Thank you for your support, Défense Des Marais de l'Estuaire (DDME)