Umwelt

Gironde tölcsértorkolatához (Natura 2000) tervezett szélerőműépítési projektről

Défense Des Marais de l'Estuaire (DDME)
  1. Launched October 2019

A biológiai sokféleség fennmaradása és a környezet védelme szempontjából kulcsfontosságúak a Franciaország által az energetikai átállás terén hozandó döntések. Összhangban kell lenniük az éghajlatváltozás elleni küzdelem kihívásaival. A petíció benyújtójának azonban fenntartásai vannak a szélturbinák telepítését illetően a Gironde tölcsértorkolatánál, mivel ez a terület a költözőmadarak egyik fő vándorlási folyosója Európában, a turbinák pedig megsemmisíthetik a biológiai sokféleséget, a környezetet, a vizes élőhelyeket és a régóta fennálló tartós tájat. A jobb folyópart sok éve a Natura 2000 hálózathoz tartozik. Mielőtt a Natura 2000 övezetek részét képezte, különleges státusszal rendelkezett a vadon élő madarak védelméről szóló irányelvben. Ezen túlmenően a szélerőművek létesítésére irányuló projekt számos hivatalos helyről kedvezőtlen véleményt kapott. A petíció benyújtója arra kéri a francia hatóságokat, hogy lépjenek közbe a projekt leállítása érdekében.

Thank you for your support, Défense Des Marais de l'Estuaire (DDME)