Umwelt

Guillaume Boraud ühenduse „Défense Des Marais de l’Estuaire“ (DDME) nimel tuuleturbiinide projekti kohta Gironde’i estuaaris (Natura 2000)

Défense Des Marais de l'Estuaire (DDME)
  1. Launched October 2019

Otsused, mida Prantsusmaa peab energiasüsteemi ümberkujundamise küsimustes tegema, on bioloogilise mitmekesisuse säilitamise ja keskkonnakaitse seisukohast keskse tähtsusega. Need peaksid olema kliimamuutustega võitlemise eesmärkidega kooskõlas. Petitsiooni esitaja seab aga kahtluse alla tuuleturbiinide paigaldamise piki Gironde’i estuaari, kuna see piirkond asub Euroopa peamise rändekoridori ääres ning turbiinid võivad hävitada bioloogilist mitmekesisust, keskkonda, märgalasid ja maastikku, mis on pikki aastaid säilinud samasugusena. Parem jõekallas kuulub juba aastaid Natura 2000 territooriumi hulka. Enne Natura 2000 alaks saamist oli sel loodusliku linnustiku kaitse direktiivi kohane eristaatus. Lisaks on tuuleturbiinide paigaldamise projekt saanud mitmelt ametlikult institutsioonilt ebasoodsa arvamuse. Petitsiooni esitaja palub Prantsusmaa ametiasutuste tegevusse sekkuda, et see projekt peatada.

Thank you for your support, Défense Des Marais de l'Estuaire (DDME)