Umwelt

Dėl vėjo jėgainių projekto Žirondos upės žiotyse (tinklo „Natura 2000“ teritorija)

Défense Des Marais de l'Estuaire (DDME)
  1. Launched October 2019

Sprendimai, kuriuos Prancūzija turi priimti energetikos pertvarkos srityje, yra itin svarbūs biologinės įvairovės išlikimui ir aplinkos apsaugai. Šie sprendimai turi atitikti iššūkius, kuriuos kelia kova su klimato šiltėjimu. Tačiau peticijos pateikėjas abejoja dėl vėjo jėgainių parko statybų Žirondos upės žiotyse, nes ši teritorija yra vienas iš pagrindinių Europos migracijos koridorių, o vėjo jėgainės gali sunaikinti biologinę įvairovę, aplinką, pelkes ir ilgą laiką išsaugotą kraštovaizdį. Jau daugelį metų dešinysis upės krantas yra tinklo „Natura 2000“ teritorija. Ši teritorija, prieš paskelbiant ją tinklo „Natura 2000“ teritorija, turėjo ypatingą statusą pagal Laukinių paukščių išsaugojimo direktyvą. Be to, kelios oficialios institucijos pateikė nepalankią nuomonę dėl šių vėjo jėgainių statybų projekto. Peticijos pateikėjas prašo imtis veiksmų prieš Prancūzijos valdžios institucijas ir sustabdyti šį projektą.

Thank you for your support, Défense Des Marais de l'Estuaire (DDME)