Umwelt

în numele Défense Des Marais de l’Estuaire (DDME), privind proiectul de turbine eoliene de-a lungul estuarului Girondei (Natura 2000)

Défense Des Marais de l'Estuaire (DDME)
  1. Launched October 2019

Deciziile pe care trebuie să le ia Franța în ceea ce privește tranziția energetică sunt esențiale pentru menținerea biodiversității și protecția mediului. Acestea ar trebui să fie în armonie cu provocările legate de combaterea încălzirii climei. Petiționarul pune însă sub semnul întrebării instalarea unor turbine eoliene de-a lungul estuarului Girondei, deoarece zona în cauză se află pe unul dintre principalele trasee de migrație a păsărilor din Europa, iar turbinele ar putea distruge biodiversitatea, mediul, zonele umede și peisajul conservat de mult timp. Malul drept al râului face parte de mulți ani din teritoriul Natura 2000. Înainte de a fi inclus în rețeaua Natura 2000, beneficia de un statut special în cadrul Directivei privind conservarea păsărilor sălbatice. În plus, proiectul de instalare a acestor turbine eoliene a primit avize nefavorabile din partea mai multor instituții oficiale. Petiționarul solicită să se intervină pe lângă autoritățile franceze pentru a se pune capăt acestui proiect.

Thank you for your support, Défense Des Marais de l'Estuaire (DDME)