Umwelt

Ki jo v imenu združenja Défense Des Marais de l’Estuaire (DDME) vlaga Guillaume Borud, državljan Francije

Défense Des Marais de l'Estuaire (DDME)
  1. Launched October 2019

Odločitve, ki jih mora Francija sprejeti v zvezi z energetskim prehodom, so bistvenega pomena za ohranitev biotske raznovrstnosti in varstvo okolja. Skladne morajo biti z izzivi boja proti podnebnim spremembam. Vlagatelj peticije se sprašuje, ali je primerno postaviti vetrne elektrarne ob ustju reke Gironde, saj tam poteka glavni evropski migracijski koridor in bi lahko z njimi uničili biotsko raznovrstnost, okolje, močvirje in dolgoletno ohranjenost krajine. Desni breg reke že več let spada v območje Natura 2000. Preden je postal del tega območja, je imel poseben status v skladu z Direktivo o ohranjanju prosto živečih ptic. Poleg tega je projekt postavitve vetrnih elektrarn v več uradnih primerih prejel negativno oceno. Vlagatelj peticije prosi za posredovanje pri francoskih organih, da bi ta projekt ustavili.

Thank you for your support, Défense Des Marais de l'Estuaire (DDME)