Umwelt

V mene politicky nestrannej platformy pre ochranu lesov v okolí športového štadióna Raiffeisen Arena (Waldstadion Pasching), o údajnom porušení Aarhuského dohovoru v súvislosti so zmenami v pláne využívania pôdy v Paschingu (Rakúsko)

1. Launched 29/04/2020
  2. Time remaining 9 months

Podľa názoru predkladateľky petície nie je Komisia v plnej miere dôsledná pri vykonávaní Aarhuského dohovoru v Rakúsku. Uvádza, že podala sťažnosť proti plánovanej zmene využívania pôdy. Tvrdí však, že zákon o územnom plánovaní Horného Rakúska neumožňuje súdne preskúmanie zmeny využívania pôdy; podľa predkladateľky petície však článok 9 ods. 3 Aarhuského dohovoru vyžaduje súdne preskúmanie rozhodnutí týkajúcich sa životného prostredia, ako sú napríklad zmeny vo využívaní pôdy. Predkladateľka petície uvádza, že hoci Rakúsko predložilo výhradu voči vykonávaniu článku 9 ods. 3, Súdny dvor Európskej únie rozhodol v rozsudku, že členský štát sám určuje opatrenia pre administratívne alebo súdne preskúmania, ale že sa musí zabezpečiť, aby dotknutá verejnosť mala možnosť preskúmania. Predkladateľka petície žiada opatrenie s cieľom zabezpečiť, aby bol v súvislosti s postupmi územného plánovania Aarhuský dohovor uplatňovaný v súlade s právom EÚ.

Thank you for your support, Überparteiliche Plattform für den Erhalt der Waldfläche bei der Raiffeisen Arena (Waldstadion Pasching)