Umwelt

Z ausztriai Paschingben a földhasználati terv módosításával összefüggésben az Aarhusi Egyezmény állítólagos megsértéséről 

Überparteiliche Plattform für den Erhalt der Waldfläche bei der Raiffeisen Arena (Waldstadion Pasching)
Petition is directed to
Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments
42 Supporters 42 in Europäische Union
8% from 500 for quorum
  1. Launched April 2020
  2. Time remaining 6 days
  3. Submission
  4. Dialog with recipient
  5. Decision

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament. If you click "sign", you will get forwarded to get registered with the website of of the European Parliament:

Sign

A petíció benyújtójának véleménye szerint a Bizottság nem ragaszkodik teljes mértékben az Aarhusi Egyezmény ausztriai végrehajtásához. Állítása szerint panaszt nyújtott be a földhasználat tervezett megváltoztatása ellen. Azt állítja azonban, hogy a felső-ausztriai területrendezési törvény nem teszi lehetővé a földhasználat megváltoztatásának bírósági felülvizsgálatát; az Aarhusi Egyezmény 9. cikkének (3) bekezdése azonban a petíció benyújtója szerint előírja a környezetvédelmi szempontból jelentős határozatok, mint például a földhasználat megváltoztatásának bírósági felülvizsgálatát. A petíció benyújtója azt állítja, hogy bár Ausztria fenntartással élt a 9. cikk (3) bekezdésének végrehajtásával szemben, az Európai Unió Bírósága egyik ítéletében kimondta, hogy a tagállamok szabadon meghatározhatják egy közigazgatási vagy bírósági felülvizsgálati eljárás szabályait, ám biztosítaniuk kell, hogy a felülvizsgálati eljárás lehetősége elérhető legyen az érintett nyilvánosság számára. A petíció benyújtója intézkedésre szólít fel annak biztosítása érdekében, hogy a területrendezési eljárásokkal összefüggésben az uniós joggal összhangban hajtsák végre az Aarhusi Egyezményt.

Thank you for your support, Überparteiliche Plattform für den Erhalt der Waldfläche bei der Raiffeisen Arena (Waldstadion Pasching)

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want your petition to get attention and stay independent.

Donate now

openPetition international