Umwelt

Z ausztriai Paschingben a földhasználati terv módosításával összefüggésben az Aarhusi Egyezmény állítólagos megsértéséről

1. Launched 29/04/2020
  2. Time remaining 9 months

A petíció benyújtójának véleménye szerint a Bizottság nem ragaszkodik teljes mértékben az Aarhusi Egyezmény ausztriai végrehajtásához. Állítása szerint panaszt nyújtott be a földhasználat tervezett megváltoztatása ellen. Azt állítja azonban, hogy a felső-ausztriai területrendezési törvény nem teszi lehetővé a földhasználat megváltoztatásának bírósági felülvizsgálatát; az Aarhusi Egyezmény 9. cikkének (3) bekezdése azonban a petíció benyújtója szerint előírja a környezetvédelmi szempontból jelentős határozatok, mint például a földhasználat megváltoztatásának bírósági felülvizsgálatát. A petíció benyújtója azt állítja, hogy bár Ausztria fenntartással élt a 9. cikk (3) bekezdésének végrehajtásával szemben, az Európai Unió Bírósága egyik ítéletében kimondta, hogy a tagállamok szabadon meghatározhatják egy közigazgatási vagy bírósági felülvizsgálati eljárás szabályait, ám biztosítaniuk kell, hogy a felülvizsgálati eljárás lehetősége elérhető legyen az érintett nyilvánosság számára. A petíció benyújtója intézkedésre szólít fel annak biztosítása érdekében, hogy a területrendezési eljárásokkal összefüggésben az uniós joggal összhangban hajtsák végre az Aarhusi Egyezményt.

Thank you for your support, Überparteiliche Plattform für den Erhalt der Waldfläche bei der Raiffeisen Arena (Waldstadion Pasching)