Umwelt

în numele Platformei politice independente pentru conservarea pădurii din apropierea instalațiilor sportive Raiffeisen Arena (Waldstadion Pasching), privind presupusa încălcare a Convenției de la Aarhus în legătură cu modificările aduse planului de amenajare a teritoriului în Pasching (Austria) 

Überparteiliche Plattform für den Erhalt der Waldfläche bei der Raiffeisen Arena (Waldstadion Pasching)
Petition is directed to
Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments
42 Supporters 42 in Europäische Union
8% from 500 for quorum
  1. Launched April 2020
  2. Time remaining 7 days
  3. Submission
  4. Dialog with recipient
  5. Decision

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament. If you click "sign", you will get forwarded to get registered with the website of of the European Parliament:

Sign

În opinia petiționarei, Comisia nu insistă pe deplin asupra punerii în aplicare a Convenției de la Aarhus în Austria. Ea afirmă că a depus o plângere împotriva unei modificări prevăzute în amenajarea teritoriului. Cu toate acestea, ea spune că legea privind amenajarea teritoriului din Austria Superioară nu permite controlul jurisdicțional al schimbării destinației terenului; totuși, potrivit petiționarei, articolul 9 alineatul (3) din Convenția de la Aarhus impune un control jurisdicțional al deciziilor relevante privind mediul, cum ar fi schimbarea destinației terenului. Petiționara afirmă că, deși Austria a formulat o rezervă împotriva punerii în aplicare a articolului 9 alineatul (3), Curtea de Justiție a Uniunii Europene a statuat într-o hotărâre că statele membre sunt libere să stabilească modalitățile de exercitare a unei căi de atac administrative sau judiciare, garantând totuși că publicul interesat are acces la o astfel de procedură. Petiționara solicită să se ia măsuri pentru a se asigura că, în ceea ce privește procedurile de amenajare a teritoriului, Convenția de la Aarhus este pusă în aplicare în conformitate cu dreptul UE.

Thank you for your support, Überparteiliche Plattform für den Erhalt der Waldfläche bei der Raiffeisen Arena (Waldstadion Pasching)

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want your petition to get attention and stay independent.

Donate now

openPetition international