Environment

εξ ονόματος της μη κομματικής πολιτικής πλατφόρμας για τη διατήρηση του δάσους κοντά στο στάδιο Raiffeisen Arena (Waldstadion Pasching), σχετικά με εικαζόμενη παράβαση της Σύμβασης του Aarhus σε σχέση με αλλαγές του σχεδίου χρήσης της γης στο Pasching (Αυστρία)

Petitioner
42 supporters 42 in European Union

Collection finished

42 supporters 42 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Η αναφέρουσα θεωρεί ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν είναι ιδιαίτερα αυστηρή όσον αφορά την εφαρμογή της Σύμβασης του Aarhus στην Αυστρία. Αναφέρει ότι προχώρησε σε καταγγελία κατά μιας προγραμματισμένης αλλαγής της χρήσης γης. Ωστόσο, υποστηρίζει ότι ο νόμος περί χωροταξικού σχεδιασμού της Άνω Αυστρίας δεν επιτρέπει τον δικαστικό έλεγχο της αλλαγής της χρήσης γης· εντούτοις ισχυρίζεται ότι το άρθρο 9 παράγραφος 3 της Σύμβασης του Aarhus απαιτεί δικαστικό έλεγχο των σχετικών με το περιβάλλον αποφάσεων, όπως η αλλαγή της χρήσης γης. Υποστηρίζει ότι, παρά το γεγονός ότι η Αυστρία διατύπωσε τις επιφυλάξεις της για την εφαρμογή του άρθρου 9 παράγραφος 3, το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάνθηκε ότι ένα κράτος μέλος είναι ελεύθερο να καθορίζει τις πτυχές ενός διοικητικού ή δικαστικού ελέγχου, αλλά θα πρέπει να διασφαλίζεται ότι το ενδιαφερόμενο κοινό έχει τη δυνατότητα να κινήσει διαδικασία επανεξέτασης. Η αναφέρουσα ζητεί να αναληφθεί δράση προκειμένου να διασφαλιστεί ότι, όσον αφορά τις διαδικασίες χωροταξικού σχεδιασμού, η Σύμβαση του Aarhus εφαρμόζεται σύμφωνα με τη νομοθεσία της ΕΕ.

Link to the petition

Image with QR code