Umwelt

Namens het niet-partijgebonden platform voor het behoud van het bos nabij de Raiffeisen Arena, over een vermeende inbreuk op het Verdrag Aarhus in verband met de wijziging van het bestemmingsplan in Pasching (Oostenrijk) 

Überparteiliche Plattform für den Erhalt der Waldfläche bei der Raiffeisen Arena (Waldstadion Pasching)
Petition is directed to
Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments
42 Supporters 42 in Europäische Union
8% from 500 for quorum
  1. Launched April 2020
  2. Time remaining 5 days
  3. Submission
  4. Dialog with recipient
  5. Decision

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament. If you click "sign", you will get forwarded to get registered with the website of of the European Parliament:

Sign

Indienster is van mening dat de Commissie niet volledig vasthoudend is wat betreft de toepassing van het Verdrag van Aarhus in Oostenrijk. Zij verklaart dat zij een klacht heeft ingediend tegen een geplande wijziging van het landgebruik. Zij stelt echter dat uit hoofde van de wet inzake de ruimtelijke ordening van Oberösterreich geen rechterlijke toetsing van de wijziging van het landgebruik mogelijk is; toch is volgens indiener op grond van artikel 9, lid 3, van het Verdrag van Aarhus een rechterlijke toetsing vereist van besluiten die betrekking hebben het milieu, zoals wijzigingen van het landgebruik. Indienster stelt dat Oostenrijk weliswaar een voorbehoud heeft gemaakt tegen de toepassing van artikel 9, lid 3, maar het Hof van Justitie van de Europese Unie heeft geoordeeld dat het een lidstaat vrij staat de regelingen voor een administratieve of rechterlijke toetsingsprocedure te bepalen, maar dat de lidstaat ervoor moet zorgen dat het desbetreffende publiek beschikt over de mogelijkheid van een toetsingsprocedure. Indiener verzoekt om optreden om ervoor te zorgen dat het Verdrag van Aarhus in verband met de procedures voor ruimtelijke ordening in overeenstemming met het recht van de EU wordt toegepast.

Thank you for your support, Überparteiliche Plattform für den Erhalt der Waldfläche bei der Raiffeisen Arena (Waldstadion Pasching)

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want your petition to get attention and stay independent.

Donate now

openPetition international