Umwelt

Raiffeisen Arena Sports Groundin (Waldstadion Pasching) metsänsuojelufoorumin puolesta, väitetystä Århusin yleissopimuksen rikkomisesta Paschingin maankäyttösuunnitelman muutosten yhteydessä (Itävalta) 

Überparteiliche Plattform für den Erhalt der Waldfläche bei der Raiffeisen Arena (Waldstadion Pasching)
Petition is directed to
Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments
42 Supporters 42 in Europäische Union
8% from 500 for quorum
  1. Launched April 2020
  2. Time remaining 5 days
  3. Submission
  4. Dialog with recipient
  5. Decision

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament. If you click "sign", you will get forwarded to get registered with the website of of the European Parliament:

Sign

Vetoomuksen esittäjän mielestä komissio ei täysin vaadi Århusin yleissopimuksen täytäntöönpanoa Itävallassa. Hän toteaa tehneensä valituksen maankäytön suunnitellusta muutoksesta. Hän toteaa kuitenkin, että Ylä-Itävallan aluesuunnittelulaki ei salli maankäytön muutoksen oikeudellista uudelleentarkastelua. Århusin yleissopimuksen 9 artiklan 3 kohdassa edellytetään kuitenkin ympäristön kannalta merkityksellisten päätösten, kuten maankäytön muutosten, oikeudellista uudelleentarkastelua. Vetoomuksen esittäjä toteaa, että vaikka Itävalta ilmaisi varauksensa 9 artiklan 3 kohdan täytäntöönpanoa vastaan, Euroopan unionin tuomioistuin on todennut tuomiossaan, että jäsenvaltio voi vapaasti päättää hallinnollisen tai oikeudellisen muutoksenhakumenettelyn järjestelyistä, mutta on kuitenkin varmistettava asiaan liittyvien kansalaisten uudelleentarkastelumenettelyn mahdollisuus. Vetoomuksen esittäjä vaatii toimia sen varmistamiseksi, että Århusin yleissopimus pannaan aluesuunnitteluun liittyvissä menettelyissä täytäntöön EU:n lainsäädännön mukaisesti.

Thank you for your support, Überparteiliche Plattform für den Erhalt der Waldfläche bei der Raiffeisen Arena (Waldstadion Pasching)

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want your petition to get attention and stay independent.

Donate now

openPetition international