Umwelt

U ime nestranačke političke platforme za očuvanje šume u blizini Raiffeisen Arene (šumski stadion Pasching), o navodnom kršenju Aarhuške konvencije u vezi s promjenama plana uporabe zemljišta u Paschingu (Austrija) 

Überparteiliche Plattform für den Erhalt der Waldfläche bei der Raiffeisen Arena (Waldstadion Pasching)
Petition is directed to
Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments
42 Supporters 42 in Europäische Union
8% from 500 for quorum
  1. Launched April 2020
  2. Time remaining 5 days
  3. Submission
  4. Dialog with recipient
  5. Decision

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament. If you click "sign", you will get forwarded to get registered with the website of of the European Parliament:

Sign

Prema mišljenju podnositeljice predstavke, Komisija nije u potpunosti ustrajna u provedbi Aarhuške konvencije u Austriji. Navodi da je podnijela pritužbu protiv planirane prenamjene zemljišta. Međutim, kaže da Zakonom o prostornom planiranju Gornje Austrije nije dozvoljena sudska revizija prenamjene zemljišta; međutim, prema podnositeljici predstavke, člankom 9. stavkom 3. Aarhuške konvencije propisana je potreba sudske revizije odluka koje su relevantne za okoliš, kao što je prenamjena zemljišta. Podnositeljica predstavke navodi da je, iako je Austrija prijavila rezervu protiv provedbe članka 9. stavka 3., Sud Europske unije presudio da država članica može slobodno odlučivati o postupku upravne ili sudske revizije, ali da se mora osigurati dostupnost postupka revizije zainteresiranoj javnosti. Podnositeljica predstavke poziva na djelovanje kako bi se osiguralo da se u okviru postupaka prostornog planiranja Aarhuška konvencija provodi u skladu s pravom EU-a.

Thank you for your support, Überparteiliche Plattform für den Erhalt der Waldfläche bei der Raiffeisen Arena (Waldstadion Pasching)

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want your petition to get attention and stay independent.

Donate now

openPetition international