Umwelt

Dėl tariamo Orhuso konvencijos pažeidimo, susijusio su Pasching (Austrija) žemės naudojimo plano pakeitimais

1. Launched 29/04/2020
  2. Time remaining 9 months

Peticijos pateikėjos nuomone, Komisija ne visiškai primygtinai reikalauja, kad Orhuso konvencija būtų įgyvendinama Austrijoje. Ji tvirtina pateikusi skundą dėl planuojamo žemės naudojimo keitimo. Peticijos pateikėja teigia, kad pagal Aukštutinės Austrijos teritorijų planavimo įstatymą neleidžiama atlikti žemės naudojimo keitimo teisminės peržiūros, tačiau, pasak peticijos pateikėjos, Orhuso konvencijos 9 straipsnio 3 dalyje reikalaujama, kad būtų vykdoma su aplinka susijusių sprendimų, pvz., dėl žemės naudojimo keitimo, teisminė peržiūra. Peticijos pateikėja teigia, kad, nors Austrija pareiškė išlygą dėl 9 straipsnio 3 dalies įgyvendinimo, Europos Sąjungos Teisingumo Teismas priėmė sprendimą, kad valstybė narė gali laisvai nustatyti administracinės arba teisminės peržiūros procedūros tvarką, tačiau turi būti užtikrinta, kad suinteresuoti visuomenės nariai galėtų pasinaudoti peržiūros procedūros galimybe. Peticijos pateikėja ragina imtis veiksmų siekiant užtikrinti, kad vykdant teritorijų planavimo procedūras Orhuso konvencija būtų įgyvendinama laikantis ES teisės nuostatų.

Thank you for your support, Überparteiliche Plattform für den Erhalt der Waldfläche bei der Raiffeisen Arena (Waldstadion Pasching)