Umwelt

Par Orhūsas konvencijas iespējamu pārkāpumu saistībā ar plānotu zemes izmantošanas maiņu Pašingā (Austrijā)

1. Launched 29/04/2020
  2. Time remaining 9 months

Lūgumraksta iesniedzēja uzskata, ka Komisija pietiekami uzstājīgi neaicina Austriju īstenot Orhūsas konvenciju. Viņa norāda, ka ir iesniegusi sūdzību pret plānotu zemes izmantošanas maiņu. Tomēr Augšaustrijas Telpiskās plānošanas likums neļaujot lēmumu par zemes izmantošanas maiņu pārskatīt tiesā, lai gan, kā norāda lūgumraksta iesniedzēja, Orhūsas konvencijas 9. panta 3. punktā ir paredzēta tādu svarīgu ar vidi saistītu lēmumu kā lēmums par zemes izmantošanas maiņu pārskatīšana tiesā. Lūgumraksta iesniedzēja apgalvo — lai gan Austrija ir iesniegusi atrunu pret 9. panta 3. punkta īstenošanu, Eiropas Savienības Tiesa ir nospriedusi, ka dalībvalstis var brīvi noteikt pārskatīšanas nolūkā piemērojamās administratīvās vai tiesas procedūras, bet tām jānodrošina, lai attiecīgajai sabiedrības daļai būtu pieejama pārskatīšanas procedūra. Lūgumraksta iesniedzēja aicina rīkoties, lai nodrošinātu, ka saistībā ar telpiskās plānošanas procedūrām Orhūsas konvencija tiek īstenota saskaņā ar ES tiesību aktiem.

Thank you for your support, Überparteiliche Plattform für den Erhalt der Waldfläche bei der Raiffeisen Arena (Waldstadion Pasching)