Umwelt

1. Launched 29/04/2020
  2. Time remaining 9 months

Petitsiooni esitaja arvates ei nõua Euroopa Komisjon Århusi konventsiooni rakendamist Austrias täie järjekindlusega. Ta märgib, et on esitanud kaebuse maakasutuse kavandatud muutmise kohta. Tema sõnul ei võimalda aga Ülem-Austria ruumilise planeerimise seadus teha maakasutuse muutmise üle kohtulikku kontrolli; ometi nõutakse petitsiooni esitaja sõnul Århusi konventsiooni artikli 9 lõikes 3 keskkonna seisukohalt oluliste otsuste, näiteks maakasutuse muutmise kohtulikku kontrolli. Petitsiooni esitaja märgib, et kuigi Austria esitas konventsiooni artikli 9 lõike 3 rakendamise kohta reservatsiooni, otsustas Euroopa Liidu Kohus oma otsuses, et liikmesriik võib vabalt kehtestada haldus- või kohtuliku kontrolli korra, kuid tuleb tagada, et asjaomane üldsus saab kasutada kontrollimenetlust. Petitsiooni esitaja nõuab meetmete võtmist, et tagada Århusi konventsiooni rakendamine ruumilise planeerimise menetlustes kooskõlas ELi õigusega.

Thank you for your support, Überparteiliche Plattform für den Erhalt der Waldfläche bei der Raiffeisen Arena (Waldstadion Pasching)