Bauvorhaben

Skupaj z 22 podpisi, o pobudi za prekinitev gradbenega projekta za novo nakupovalno središče v občini Bollate v provinci Milano (Italija) ,

European Parliament
  1. Launched 25/02/2020

Vlagatelj peticije poziva k prekinitvi gradbenega projekta za novo nakupovalno središče v občini Bollate v provinci Milano. Po njegovih navedbah bi se zaradi gradnje tega nakupovalnega središča povečal cestni promet na tem območju. Pritožuje se zaradi tveganja visoke ravni onesnaženja, ki bi lahko resno škodilo zdravju prebivalcev Lombardije, kjer je kakovost zraka med najslabšimi v Evropi. Navaja postopke za ugotavljanje kršitev zoper Italijo za kršenje Direktive 2008/50/ES o kakovosti zunanjega zraka. Poudarja, da gre za zeleno območje brez stavb, ki se uporablja za kmetijstvo in bi ga gradnja novega nakupovalnega središča nepopravljivo poškodovala.

Thank you for your support, European Parliament