Bauvorhaben

подкрепена от 22 подписа, относно предложението за отмяна на проекта за строеж на нов търговски център в Болате, в провинция Милано (Италия)

European Parliament
  1. Launched 25/02/2020

Вносителят на петицията отправя молба да бъде спрян проектът за строеж на нов търговски център в Болате, в провинция Милано. Според вносителя на петицията изграждането на въпросния търговски център би довело до увеличаване на трафика в района. Вносителят на петицията се оплаква от риска от високи равнища на замърсяване, които могат да причинят сериозни вреди на здравето на жителите на Ломбардия, регион с едно от най-лошите качества на въздуха в Европа. Вносителят на петицията споменава процедурите срещу Италия за установяване на нарушения на Директива 2008/50/ЕО относно качеството на атмосферния въздух. Вносителят на петицията подчертава, че въпросният район е зелен терен без сгради, използван за селскостопански цели, на който биха били нанесени безвъзвратни щети от един нов търговски център.

Thank you for your support, European Parliament