Bauvorhaben

S 22 podpisy, ve věci návrhu na zamítnutí projektu na výstavbu nového obchodního centra v Bollate v provincii Milán (Itálie)

European Parliament
  1. Launched 25/02/2020

Předkladatel žádá, aby byl projekt na výstavbu nového obchodního centra v Bollate v provincii Milán zamítnut. Podle předkladatele by výstavba obchodního centra vedla ke zvýšení dopravy v dané oblasti. Předkladatel si stěžuje na riziko vysoké míry znečištění, které by způsobilo vážné poškození zdraví obyvatel Lombardie, což je oblast, jejíž kvalita ovzduší patří mezi nejhorší v Evropě. Předkladatel odkazuje na řízení o nesplnění povinnosti proti Itálii kvůli porušení směrnice 2008/50/ES o kvalitě vnějšího ovzduší. Předkladatel zdůrazňuje, že dotčená oblast je zelená plocha (bez budov a používaná pro zemědělské účely), která by byla novým obchodním centrem nevratně poškozena.

Thank you for your support, European Parliament