Bauvorhaben

S 22 podpismi, o návrhu na zrušenie projektu výstavby nového nákupného centra v meste Bollate v provincii Miláno (Taliansko)

European Parliament
  1. Launched 25/02/2020

Predkladateľ petície žiada, aby sa zrušil projekt výstavby nového nákupného centra v meste Bollate v provincii Miláno. Výstavba tohto nákupného centra by podľa neho spôsobila nárast cestnej premávky v uvedenej oblasti. Predkladateľ sa sťažuje na riziko vysokej úrovne znečistenia, s ktorým sa spája vážne poškodenie zdravia obyvateľov v Lombardsku, ktoré patrí k regiónom s najhoršou kvalitou ovzdušia v Európe. Spomína postupy v prípade nesplnenia povinnosti proti Taliansku za porušenie smernice 2008/50/CE o kvalite okolitého ovzdušia. Zdôrazňuje, že dotknutá oblasť je nezastavaná pôda – bez budov a využívaná na poľnohospodárske účely –, ktorá by sa novým nákupným centrom nenapraviteľne poškodila.

Thank you for your support, European Parliament