Bauvorhaben

Bollate (Milano tartomány, Olaszország) területére tervezett bevásárlóközpont-építési projekt elvetéséről szóló indítványhoz

European Parliament
  1. Launched 25/02/2020

A petíció benyújtója azt kéri, hogy az olaszországi Bollate területén (Milano tartomány) tervezett új bevásárlóközpont-építési projektet vessék el. A petíció benyújtója szerint a bevásárlóközpont megépítése növelni a környék közúti forgalmát. A petíció benyújtója a magas légszennyezés kockázata miatt kesereg, amely súlyos károkat okozhat Lombardia lakóinak egészségében, ahol a levegő minősége Európában a legrosszabbak között van. A petíció benyújtója az Olaszország elleni szabálysértési eljárásokra hivatkozik, amelyeket a környezeti levegő minőségéről szóló 2008/50/EK irányelv megsértése miatt indítottak. A petíció benyújtója hangsúlyozza, hogy az érintett terület zöldövezet, épületek nincsenek rajta, és mezőgazdasági célokra hasznosítják, amely helyreállíthatatlan károkat szenvedne az új bevásárlóközpont felépítésével.

Thank you for your support, European Parliament