Bauvorhaben

Dėl siūlymo atmesti naujo prekybos centro statybos Bolatėje (Milano provincija, Italija) projektą

European Parliament
  1. Launched 25/02/2020

Peticijos pateikėjas reikalauja, kad būtų atmestas naujo prekybos centro statybos Bolatėje (Milano provincija) projektas. Pasak jo, pastačius šį prekybos centrą, minėtoje vietovėje labai išaugtų transporto srautai. Peticijos pateikėjas baiminasi, kad gali labai padidėti tarša, dėl kurios būtų padaryta žala Lombardijos gyventojų sveikatai, o šio regiono oro kokybė jau ir taip yra viena blogiausių Europoje. Peticijos pateikėjas nurodo pažeidimo nagrinėjimo procedūrą prieš Italiją dėl Direktyvos 2008/50/EB dėl aplinkos oro kokybės pažeidimo. Jis pabrėžia, kad minima teritorija yra vadinamoji plyno lauko žemė – joje nėra statinių ir ji naudojama tik žemės ūkio tikslams – kuriai, pastačius naująjį prekybos centrą, būtų nepataisomai pakenkta.

Thank you for your support, European Parliament