Bauvorhaben

S 22 priložena potpisa, o prijedlogu za obustavu građevinskog projekta novog trgovačkog centra u Bollateu u provinciji Milano (Italija)

European Parliament
  1. Launched 25/02/2020

Podnositelj predstavke zahtijeva da se obustavi projekt za izgradnju novog trgovačkog centra u Bollateu u provinciji Milano. Prema podnositelju predstavke, izgradnja tog trgovačkog centra dovela bi do povećanja cestovnog prometa na tom području. Podnositelj predstavke izražava nezadovoljstvo zbog rizika od visokih razina onečišćenja, što uzrokuje veliku štetu za zdravlje stanovnika Lombardije, regije čija je kvaliteta zraka među najlošijima u Europi. Podnositelj predstavke upućuje na postupke zbog povrede protiv Italije koji se odnose na kršenje Direktive 2008/50/EZ o kvaliteti zraka. Podnositelj predstavke naglašava da je dotično područje nerazvijeno zemljište na kojem nema zgrada i koje se upotrebljava u poljoprivredne svrhe, a koje bi se nepovratno uništilo izgradnjom novog trgovačkog centra.

Thank you for your support, European Parliament