Bauvorhaben

însoțită de 22 de semnături, privind o propunere de respingere a proiectului care vizează construcția unui nou centru comercial în comuna Bollate, provincia Milano, Italia

European Parliament
  1. Launched 25/02/2020

Petiționarul solicită respingerea proiectului privind construcția unui nou centru comercial în comuna Bollate, provincia Milano. Potrivit petiționarului, construcția acestui centru comercial ar conduce la creșterea traficului rutier din zonă. Petiționarul reclamă riscul nivelului ridicat de poluare care dăunează grav sănătății locuitorilor Lombardiei, o regiune unde calitatea aerului este una dintre cele mai scăzute din Europa. Petiționarul face trimitere la procedurile de constatare a neîndeplinirii obligațiilor împotriva Italiei pentru încălcarea Directivei 2008/50/CE privind calitatea aerului înconjurător. Petiționarul subliniază că zona vizată este un teren viran, fără construcții, utilizat în scopuri agricole, care ar fi afectat iremediabil de un nou centru comercial.

Thank you for your support, European Parliament