Σεβασμός του κράτους δικαίου εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Pier Virgilio DASTOLI
Ευρωπαϊκή Επιτροπή
  1. Launched April 2019

Δημιουργία ενός αντικειμενικού και αμερόληπτου μηχανισμού αξιολόγησης για την εξακρίβωση της εφαρμογής των αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης από όλα τα κράτη μέλη. α) Θέσπιση στην Ευρωπαϊκή Ένωση γενικής νομοθεσίας που θα καθιστά δυνατή την εξακρίβωση, με αντικειμενικό τρόπο, του κατά πόσον εφαρμόζονται στην πράξη οι εθνικές διατάξεις για το κράτος δικαίου, έτσι ώστε να ενισχυθεί η αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ των κρατών μελών και να διευκολυνθεί η εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 7 της ΣΕΕ σχετικά με πιθανές παραβιάσεις των αξιών της Ένωσης. β) Διευκόλυνση της εφαρμογής της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τη δικαστική συνεργασία σε ποινικές υποθέσεις (π.χ. ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης).

Thank you for your support, Pier Virgilio DASTOLI