A jogállamiság tiszteletben tartása az Európai Unióban

Európai Bizottság
0 Supporters 0 in European Union
  1. Launched April 2019

Objektív és pártatlan értékelési mechanizmus létrehozása annak ellenőrzésére, hogy a tagállamok érvényre juttatják-e az Európai Unió értékeit. a) Olyan általános európai uniós jogszabály megalkotása, amellyel objektívan ellenőrizhető a jogállamisággal kapcsolatos tagállami intézkedések gyakorlati alkalmazása. A cél a tagállamok közötti kölcsönös bizalom erősítése, és az Európai Unióról szóló szerződés 7. cikkében foglaltak végrehajtásának megkönnyítése az Unió értékeinek megsértése esetén. b) A büntetőügyekben folytatott igazságügyi együttműködéssel (pl. az európai elfogatóparanccsal) kapcsolatos uniós jogszabályok alkalmazásának megkönnyítése.

Thank you for your support, Pier Virgilio DASTOLI