Спазване на принципите на правовата държава в Европейския съюз

Pier Virgilio DASTOLI
Европейска комисия
  1. Launched April 2019

Създаване на механизъм за обективна и безпристрастна оценка за проверка на прилагането на ценностите на Европейския съюз от страна на всички държави членки а) Въвеждане на общо законодателство на Европейския съюз, чрез което той да може да проверява по обективен начин практическото прилагане на национални разпоредби, свързани с правовата държава, за да се укрепи взаимното доверие между държавите членки и да се улесни прилагането на разпоредбите на член 7 от ДЕС във връзка с евентуални нарушения на ценностите на Съюза. б) Улесняване на прилагането на европейските закони относно съдебното сътрудничество по наказателноправни въпроси (например европейската заповед за арест).

Thank you for your support, Pier Virgilio DASTOLI