Zusammenleben

Privind presupusa încălcare a drepturilor fundamentale ale cetățenilor printr-un proiect de lege bulgar de modificare a Codului de procedură penală

Елена Гунчева
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Petiția se referă la un proiect de lege din Bulgaria de modificare a Codului de procedură penală. Petiționara susține că amendamentele propuse ar cauza o încălcare a drepturilor fundamentale ale cetățenilor, deoarece ar permite arestarea unei persoane timp de 48 de ore, fără a acorda persoanei arestate dreptul de a-și anunța rudele. Același lucru s-ar aplica și în cazul copiilor, termenul fiind însă de 24 de ore. Petiționara reclamă că o astfel de legislație, în special atunci când este aplicată minorilor, este inacceptabilă și ar facilita arestările „în secret” și exercitarea presiunii psihologice de către poliție.

Thank you for your support, Елена Гунчева
pro