Zusammenleben

O domnevni kršitvi temeljnih pravic državljanov zaradi bolgarskega osnutka zakona o spremembi zakonika o kazenskem postopku  ,

Елена Гунчева
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Peticija se nanaša na bolgarski zakon o spremembi zakonika o kazenskem postopku. Vlagateljica peticije trdi, da bi predlagane spremembe pomenile kršitev temeljnih pravic državljanov, ker bi dopuščale aretacijo oseb za 48 ur, ne da bi aretirani imel pravico, da pokliče svoje sorodnike. To bi veljalo tudi za otroke, vendar s časovno omejitvijo 24 ur. Vlagateljica se pritožuje, da je taka zakonodaja, zlasti za mladoletnike, nesprejemljiva ter da bi olajšala „tajne“ aretacije in izvajanje psihološkega pritiska s strani policije.

Thank you for your support, Елена Гунчева
pro