Zusammenleben

O údajnom porušovaní základných práv občanov bulharským návrhom zákona, ktorým sa mení Trestný poriadok

Елена Гунчева
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Petícia sa týka bulharského návrhu zákona, ktorým sa mení Trestný poriadok. Predkladateľka petície tvrdí, že navrhované zmeny by viedli k porušovaniu základných práv občanov, pretože by umožňovali zatýkať osoby na 48 hodín bez toho, aby mali právo zavolať svojim príbuzným. To isté by platilo aj pre deti, len s časovým obmedzením 24 hodín. Predkladateľka petície sa sťažuje, že takéto právne predpisy sú predovšetkým v prípade maloletých osôb neprijateľné a uľahčili by „tajné“ zatýkania a vyvíjanie psychologického nátlaku zo strany polície.

Thank you for your support, Елена Гунчева
pro