Zusammenleben

относно предполагаемо нарушение на основните права на гражданите от български проектозакон за изменение на Наказателно-процесуалния кодекс

Елена Гунчева
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Петицията се отнася до български законопроект за изменение на Наказателно-процесуалния кодекс. Вносителката на петицията твърди, че предложените изменения ще доведат до нарушаване на основните права на гражданите, тъй като ще позволят задържането на лица в продължение на 48 часа, без да им се предоставя правото да позвънят на роднини. Същото се отнася за децата, но в рамките на период от 24 часа. Вносителката на петицията се оплаква, че такова законодателство, особено когато се прилага за малолетни и непълнолетни лица, е неприемливо и би улеснило „тайните“ арести и използването на психологически натиск от страна на полицията.

Thank you for your support, Елена Гунчева
pro