Zusammenleben

Polgári alapjogoknak a büntetőeljárási törvénykönyv módosításáról szóló törvénytervezet által történő állítólagos megsértéséről  

Елена Гунчева
Petition is directed to
Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments
80 Supporters 80 in Europäische Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  2. Collection yet 11 months
  3. Submission
  4. Dialog with recipient
  5. decision

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament. If you click "sign", you will get forwarded to get registered with the website of of the European Parliament:

Sign

A petíció a bolgár büntetőeljárási törvénykönyv módosítására irányuló törvényre vonatkozik. A petíció benyújtója azt állítja, hogy a javasolt módosítások következtében sérülnének a polgárok alapvető jogai, minthogy a módosítások lehetővé tennék egy személy letartóztatását és 48 órán keresztül való őrizetben tartását anélkül, hogy ez idő alatt az illetőnek joga lenne családtagjaival telefonon beszélni. Ugyanez a szabály vonatkozna a gyermekekre is, de esetükben ez az idő 24 órára korlátozódna. A petíció benyújtója azt panaszolja el, hogy az ilyen jogszabályok, különösen ha kiskorúakra alkalmazzák őket, elfogadhatatlanok, továbbá lehetővé tennék a „titkos” őrizetbe vételt, illetve a pszichológiai nyomásgyakorlást a rendőrség által.

Thank you for your support, Елена Гунчева
pro

Not yet a PRO argument.

contra

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want your petition to get attention and stay independent.

Donate now