Zusammenleben

Polgári alapjogoknak a büntetőeljárási törvénykönyv módosításáról szóló törvénytervezet által történő állítólagos megsértéséről

Елена Гунчева
Collection finished
  1. Launched September 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

A petíció a bolgár büntetőeljárási törvénykönyv módosítására irányuló törvényre vonatkozik. A petíció benyújtója azt állítja, hogy a javasolt módosítások következtében sérülnének a polgárok alapvető jogai, minthogy a módosítások lehetővé tennék egy személy letartóztatását és 48 órán keresztül való őrizetben tartását anélkül, hogy ez idő alatt az illetőnek joga lenne családtagjaival telefonon beszélni. Ugyanez a szabály vonatkozna a gyermekekre is, de esetükben ez az idő 24 órára korlátozódna. A petíció benyújtója azt panaszolja el, hogy az ilyen jogszabályok, különösen ha kiskorúakra alkalmazzák őket, elfogadhatatlanok, továbbá lehetővé tennék a „titkos” őrizetbe vételt, illetve a pszichológiai nyomásgyakorlást a rendőrség által.

Thank you for your support, Елена Гунчева

openPetition international