Zusammenleben

Par iedzīvotāju pamattiesību iespējamu pārkāpumu Bulgārijas likumprojektā, ar kuru groza Kriminālprocesa kodeksu

Елена Гунчева
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Lūgumraksts attiecas uz Bulgārijas likumprojektu, ar kuru groza Kriminālprocesa kodeksu. Lūgumraksta iesniedzēja apgalvo, ka ierosināto grozījumu dēļ tiktu pārkāptas iedzīvotāju pamattiesības, jo būtu atļauts aizturēt personu un 48 stundām, liedzot aizturētajai personai tiesības piezvanīt tuviniekiem. Tādi paši noteikumi attiektos arī uz bērniem, taču laika ierobežojums būtu 24 stundas. Lūgumraksta iesniedzēja sūdzas, ka šāds tiesību akts ir nepieņemams, jo īpaši, ja tas tiek piemērots nepilngadīgām personām, un pavērtu policijai iespējas veikt "slepenus" arestus un izdarīt psiholoģisku spiedienu.

Thank you for your support, Елена Гунчева
pro