Zusammenleben

O navodnom kršenju temeljnih prava građana u bugarskom nacrtu zakona o izmjeni Zakona o kaznenom postupku

Елена Гунчева
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Predstavka se odnosi na bugarski zakon o izmjeni Zakona o kaznenom postupku. Podnositeljica predstavke tvrdi da bi predložene izmjene dovele do kršenja temeljnih prava građana jer bi bilo moguće da se osobu pritvori na 48 sati, a da ne može nazvati nekoga iz svoje obitelji. Isto bi se primjenjivalo i na djecu, ali u trajanju od 24 sata. Podnositeljica predstavke žali se da je takvo zakonodavstvo, posebno kada se primjenjuje na maloljetnike, neprihvatljivo i da bi se njime omogućila „tajna” uhićenja i primjena psihološkog pritiska od strane policije.

Thank you for your support, Елена Гунчева
pro