Zusammenleben

Dėl tariamai įstatymu dėl Baudžiamojo proceso kodekso pakeitimo Bulgarijoje pažeidžiamų piliečių pagrindinių teisių

Елена Гунчева
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Peticija susijusi su Bulgarijos įstatymu, kuriuo keičiamas Baudžiamojo proceso kodeksas. Peticijos pateikėja teigia, kad priėmus siūlomus pakeitimus būtų pažeidžiamos piliečių pagrindinės teisės, nes jais remiantis asmenį būtų leidžiama sulaikyti 48 val., nesuteikiant sulaikytajam teisės paskambinti artimiesiems. Tas pats būtų taikoma vaikams, bet 24 val. laikotarpiu. Peticijos pateikėja skundžiasi, kad tokie teisės aktai, ypač kai taikomi nepilnamečiams, yra nepriimtini, ir jais būtų palengvinta galimybė taikyti „slaptus“ sulaikymus bei policijai naudoti psichologinį spaudimą.

Thank you for your support, Елена Гунчева
pro