Zusammenleben

Privind drepturile fundamentale ale cetățenilor LGBT din UE și tratamentul diferit al acestora în diferite state membre

European Parliament
  1. Launched August 2020
  2. Time remaining > 6 Wochen

Petiționarul subliniază că cuplurile homosexuale sunt încă tratate în mod diferit în diferite state membre și rămân dezavantajate în comparație cu cuplurile heterosexuale, în pofida garanțiilor privind egalitatea prevăzute în tratate și în Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene. În pofida protecției acordate căsătoriilor și familiilor, cuplurile binaționale de persoane de același sex întâmpină dificultăți, de exemplu, în procesul de recunoaștere a certificatelor de căsătorie în alt stat membru. De asemenea, statele membre adoptă legi care anulează efectiv drepturile fundamentale consacrate în Convenția europeană a drepturilor omului. Petiționarul indică faptul că autoritățile germane refuză să îi recunoască căsătoria cu un resortisant neerlandez, care a avut loc în 2011, să îi elibereze partenerului său un pașaport sau să îi acorde dreptul de vot, dacă acesta nu renunță la anumite drepturi, rămânând practic apatrid. În plus, spre deosebire de un bărbat heterosexual, acesta nu are dreptul să introducă o cale de atac în fața instanțelor. Prin urmare, petiționarul solicită adoptarea unei legi europene care să conțină definiții uniforme ale conceptelor precum genul și căsătoria, împreună cu recunoașterea drepturilor minorităților LGTB.

Thank you for your support, European Parliament

openPetition international