Zusammenleben

Dėl LGBT-ES piliečių pagrindinių teisių ir skirtingo požiūrio į juos įvairiose valstybėse narėse

European Parliament
  1. Launched August 2020
  2. Time remaining > 7 Wochen

Peticijos pateikėjas pažymi, kad įvairiose valstybėse skirtingai vertinamos homoseksualios poros ir jos tebėra nepalankioje padėtyje, palyginti su heteroseksualiomis poromis, nepaisant lygiateisiškumo garantijų, įtvirtintų Europos Sąjungos Sutartyse ir pagrindinių teisų chartijoje. Nepaisant santuokoms ir šeimoms užtikrinamos apsaugos, tos pačios lyties asmenų iš skirtingų valstybių poroms, pavyzdžiui, sunkiau pasiekti, kad santuokos liudijimas būtų pripažintas kitoje valstybėje narėje. Valstybės narės taip pat priima teisės aktus, pagal kuriuos faktiškai panaikinamos pagrindinės teisės, įtvirtintos Europos žmogaus teisių konvencijoje. Peticijos pateikėjas nurodo, kad Vokietijos valdžios institucijos atsisako pripažinti jo ir Nyderlandų piliečio 2011 m. santuoką, išduoti jo partneriui pasą ir suteikti jam balsavimo teisę, nebent jis atsisakytų tam tikrų teisių, taip faktiškai tapdamas asmeniu be pilietybės. Be to, skirtingai nei heteroseksualus vyras, jis neturi teisės ginti savo teisių teisme. Todėl peticijos pateikėjas siekia, kad būtų priimtas Europos Sąjungos teisės aktas, kuriame būtų vienodai apibrėžtos lyties ir santuokos sąvokos bei pripažintos LGBT mažumos teisės.

Thank you for your support, European Parliament

openPetition international