Zusammenleben

Par ES iedzīvotāju, kuri pieder LGBT kopienai, pamattiesībām un atšķirīgo attieksmi pret šiem cilvēkiem dažādās dalībvalstīs

European Parliament
  1. Launched August 2020
  2. Time remaining > 7 Wochen

Lūgumraksta iesniedzējs norāda, ka attieksme pret homoseksuāliem pāriem dažādās dalībvalstīs joprojām atšķiras un ka šie pāri joprojām atrodas nelabvēlīgākā situācijā nekā heteroseksuāli pāri, neraugoties uz to, ka Eiropas Savienības līgumos un Pamattiesību hartā ir garantēta līdztiesība. Neraugoties uz paredzēto laulības un ģimenes aizsardzību, viendzimuma pāriem, kuri ir dažādu valstu valstspiederīgie, ir grūtāk panākt, piemēram, laulības apliecības atzīšanu citā dalībvalstī. Dalībvalstis arī pieņem tiesību aktus, kuri faktiski padara par spēkā neesošām pamattiesības, kas paredzētas Eiropas Cilvēktiesību konvencijā. Lūgumraksta iesniedzējs norāda, ka Vācijas iestādes atsakās atzīt viņa laulību ar Nīderlandes valstspiederīgo, kas tika noslēgta 2011. gadā, izsniegt viņa partnerim pasi un piešķirt viņam balsstiesības, ja vien viņš neatsakās no konkrētām tiesībām, tādējādi faktiski nostādot viņu bezvalstnieka statusā. Turklāt, atšķirībā no heteroseksuāliem cilvēkiem, viņam nav tiesību vērsties tiesā. Tādēļ lūgumraksta iesniedzējs vēlas panākt, lai tiktu pieņemts Eiropas tiesību akts, kurā būtu iekļautas vienotas tādu jēdzienu definīcijas kā "dzimums" un "laulība" un būtu atzītas LGBT minoritātes tiesības.

Thank you for your support, European Parliament

openPetition international