Trinkwasser

подписана от още едно лице, относно строителството на пречиствателна станция за отпадни води в Пулия

E. P.
  1. Launched 14/01/2020

Вносителят заявява, че отпадъчните води от градовете Мандурия и Сава, област Пулия, се прехвърлят към станция, която е на по-малко от пет километра от пулийския бряг, и се изпускат в морето. Аварийният дренажен басейн е свързан с туристическо пристанище и плаж. В съседство на басейна се намира природен резерват. Вносителят на петицията изразява своята загриженост във връзка с влошаването на качеството на крайбрежните води в резултат от изпускането на отпадъчни води в морето. Освен това полагането на канализационни тръбопроводи на разстояние над 30 км унищожава средиземноморска растителност, лозя и маслинови градини. Въпреки че окончателният проект все още не е представен, строителните работи за пречиствателната станция вече са започнали. Вносителите на петицията призовават за спиране на проекта и за намиране на решение със слабо въздействие върху околната среда.

Thank you for your support, E. P.