Trinkwasser

Zajedno s još jednom osobom, o izgradnji postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda u regiji Puglia

E. P.
1 Supporter 1 in European Union
  1. Launched 14/01/2020

Podnositelj predstavke navodi da se otpadne vode iz gradova Manduria i Sava u regiji Puglia prenose u postrojenje koje je manje od pet kilometara udaljeno od obale i koje ispušta otpadne vode u more. Slivni bazen za hitne slučajeve povezan je s turističkom lukom i plažom. U blizini tog slivnog bazena nalazi se rezervat prirode. Podnositelj predstavke zabrinut je zbog pogoršanja kvalitete obalnih voda zbog ispuštanja otpadnih voda u more. Nadalje, postavljanje cijevi za prijenos otpadnih voda na udaljenosti većoj od 30 km uništava mediteransku vegetaciju, vinograde i maslinike. Iako konačni projekt još nije podnesen, radovi na izgradnji postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda već su započeli. Podnositelj predstavke traži da se projekt zaustavi i da se pronađe rješenje s niskim rizikom za okoliš.

Thank you for your support, E. P.