Trinkwasser

Dėl nuotekų valymo įrenginių statymo Apulijoje

E. P.
  1. Launched 14/01/2020

Peticijos pateikėjo teigimu, Apulijos Mandurijos ir Savos miestų nuotekos yra nukreipiamos į įrenginius, kurie stovi mažiau nei už penkių kilometrų nuo Apulijos pakrantės ir išleidžia nuotekas į jūrą. Avarinis drenavimo baseinas yra sujungtas su turistiniu uostu ir paplūdimiu. Šalia šio baseino yra gamtos rezervatas. Peticijos pateikėjas (a) yra susirūpinęs (-usi) dėl pablogėjusios pakrantės vandens kokybės, kurią lemia į jūrą išleidžiamos nuotekos. Be to, klojant daugiau kaip 30 km nuotekų vamzdžių naikinama Viduržemio jūros regiono augmenija, vynuogynai ir alyvmedžių giraitės. Nors galutinis projektas dar nėra pateiktas, atliekų valymo įrenginių statybų darbai jau pradėti. Peticijos pateikėjai ragina stabdyti šį projektą ir rasti mažo poveikio sprendimą, kuris beveik nekeltų pavojaus aplinkai.

Thank you for your support, E. P.